×
Hjem Boligvelger/Prisliste Gunstig finansiering Leilighetene Sharing is caring Miljøsertifisering Virtuell visning Nabolaget Spørsmål & svar Dokumenter Bilder Ta kontakt
Registrer meg som interessent
Åpne meny
Book en boligprat

Liaparken tilbyr svært gunstige finansierings-
ordninger for deg som ønsker dette.Det skal være enkelt å kjøpe bolig i Liaparken, både for deg med god økonomi, men også for deg som har det litt mindre romslig akkurat nå. For noen av oss er det best med lavest mulig månedskostnad, for andre er det viktigste å ikke bli nødt å betale alt med en gang. NB! Vi gjør oppmerksom på at du likevel må ha finansieringsbekreftelse fra banken din på totalkjøpesum (fellesgjeld+kontantsum). Ta kontakt med oss så finner vi den beste løsningen sammen.


Gunstig borettslagslån med avdragsfrihet i inntil 20 år for den som ønsker

I dette prosjektet kan du velge å beholde ca. 50% av kjøpesummen som et borettslagslån (fellesgjeld). Dette lånet har 20 års avdragsfrihet, slik at du kun betaler renter. Resten finansierer du som vanlig med egenkapital og et eventuelt vanlig lån fra banken din om du trenger det. Takket være det avdragsfrie borettslagslånet vil du sitte med mye lavere månedskostnader enn du ville gjort om du tok opp kun lån i banken din. Ta kontakt med megler så får du vite mer.


Leilighet UTEN borettslagslån/fellesgjeld

Du kan selvsagt også velge å betale hele kjøpesummen på en gang. Da vil boligen din være uten fellesgjeld og du vil kun betale de vanlige felleskostnadene pr. måned.

Last ned "Megleropplysninger med prisliste" her.


Ordforklaring:

Fellesgjeld: Fellesgjeld er et felles lån borettslaget har tatt opp. I denne sammenheng tilbyr Liaparken borettslag deg som skal bo her et gunstig avdragsfritt lån. Dette lånet følger din bolig og du vil ikke hefte for andre boliger som har valgt samme løsning. Du kan velge å innfri deler av lånet når det passer deg. Hvis du selger boligen din vil kjøper få mulighet til å overta lånet som gjelder din bolig (hvis ikke det er betalt ned). Etter 20 år begynner man å betale avdrag som et vanlig lån i banken. Rentene på dette lånet er flytende og følger markedsrenten. I prislisten har vi beregnet rente på 3,34%. Ta kontakt med megler så får du mer informasjon.

Felleskostnader: Denne kostnaden (driftskostnader) betales av alle pr. måned og inkluderer TV, internett, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningsmassen, bosshenting og andre vanlige driftskostnader borettslaget har. Felleskostnadene beregnes ut fra boligens bruksareal og utgjør fra 2 619,- for den rimeligste leiligheten til 4 326,- for den dyreste.

RegneeksempelVi har satt opp et regneeksempel der kunden har valgt ca. halvparten av kjøpesummen som borettslagslån:

Leilighet B1-303

3-roms leilighet
72,7 kvm BRA
66,7 kvm P-rom


Totalkjøpesum (finansieringsbekreftelse må gjelde dette beløpet) 4 450 000,-
Borettslagslån/andel fellesgjeld 2 200 000,-
Kontantsum (egenkapital + evt. lån i egen bank) 2 250 000,-
0
10% forskuddsinnbetaling ved kjøp 445 000,-
0
Betaling ved overtakelse
Restbeløp av kontantsum ved overtakelse: 1 805 000,-
Omkostninger: 5 960,-
0
De første 20 årene betaler du kun rente på borettslagslånet.
Renten på lånet er flytende (pr. okt. 2022 er renten 3,34%).
0


Hva betaler du pr. mnd første 20 år for leilighet B1-303:
Felleskostnader inkl. TV/internett (kr 2 619,-) + renter fellesgjeld (pt. kr 6 123,-):
totale fellesutgifter for denne leiligheten blir da = 8 742,- pr. mnd.

Pris pr. mnd etter 20 år for leilighet B1-303 (år 2042) med utgangspunkt i samme driftsutgifter som i dag:
Felleskostnader inkl. TV/internett (kr 2 619,-) + renter fellesgjeld (kr 6 123,-) + avdrag fellesgjeld i 2024 (kr 6 942,-):
Med rente på 3,34% er dette estimert til
totale fellesutgifter i 2042 på ca. kr 16 666,- pr. mnd.Ansvarlig megler

Håkon Holen
Avdelingsleder
Eiendomsmegler MNEF, Nybygg


M:47 51 38 09
E: haakon.holen@em1sr.no


Tomas Kartvedt
Eiendomsmegler MNEF, nybygg


M: 90 40 42 64
E: tomas.kartvedt@em1sr.no